sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Karkkisvärinen blogimatto ja muita Ikea löytöjä

Värikkäät tyynyt saivat seurakseen värikkään maton. Olisiko tästä uudeksi blogimatoksi?

Ah, pitkästä aikaa kotimme sai kunnon piristysruiskeen ja vähän uutta potkua sisustukseen. Tai uusinhan minä vastikään tyynyt, mutta muuten kodissa on ollut aika saman näköistä pitkään. Viime viikonloppuna suuntasimme äitini kanssa Ikeaan tarkoituksena ostaa lähinnä johtolaatikko työpöydän pursuavaa johtovalikoimaa taltuttamaan. Vaan kuinkas kävikään, mukaan tarttui jotain ihan muuta (johtolaatikon lisäksi). Varmaan huomasitte jo mitä!


Hetken huone on siisti. Kevätaurinko on kaunis sisustuselementti.  Pojatkin sopivat kivasti väreihin. 

Bongasin Halved-maton jo kaukaa, sillä eihän näin upeaa mattoa voi olla huomaamatta. Sen värit vetivät minua puoleensa kuin magneetti. Sitä piti päästä hypistelemään ja ihanahan se oli, ei voi mitään. Etsimme mattoa osastolta, mutta niitä ei näkynyt missään. Pian myyjä tarkistikin tilanteen, että tämä yksilö oli viimeinen kappale ja Ruotsin päässä oli jotain toimitusvaikeuksia. Onneksi saimme mahdollisuuden ostaa mallikappaleen! Äiti siinä sitten vielä kyseli alennusta, kun mallikappaleeseen oli tullut vähän jälkiä ja liestymää isoista klipseistä, joilla se roikkui esillä. Minä siinä häpesin silmät päästäni, mutta kannatti hävetä, sillä saimme muutenkin edullisen maton superedullisesti, kun löytöpisteen myyjä lätkäisi alehinnan mattoon arvioituaan tuotteen kunnon. Jee!


Ja vielä yhdestä suunnasta. Vasara jäi lattialle, kun Bonsku auttoi pappaa kokoamaan tuolin. 

Olohuoneessa oli aikaisemmin kaksi pientä mattoa ja tämä yksi iso matto kokoaa huoneen paremmin kokonaisuudeksi. Vaikka väriä on paljon, ei matto tee huoneesta levotonta vaan pikemminkin päinvastoin. Se nostaa muutkin värikkäät yksityiskohdat sopivasti esille ja tekee lattiapinnasta yhtenäisemmän. Villainen matto on mukavan pehmeä ja lämmin jalkojen alla, eikä liu'u, kun alle laittoi liukuestemattoa. Matto oli kyllä aivan nappiostos!

Matto sopii myös unelmien kantoliinaani, jonka sain vastikään omakseni. Suomalaisen Chunky slingsin uniikki kisatyö "Vallu" on ihana!

Vähän muutakin vielä löytyi Ikea-reissulta. Olen kyllä tullut aika taitavaksi kieltäytyjäksi Ikeassa, enkä osta jokaista "hei tämäkin voisi olla tosi hyvä ja tarpeellinen"-tuotetta. Matto oli ainoa oikea heräteostos, muut olivat sellaisia joita olin miettinyt jo joskus aiemmin, mutta nyt ne tuli hankittua siinä samalla. Ostimme muun muassa Bonskulle oman taaperotuolin ruokapöytään. Syöttötuoli alkaa olla jo vähän hankala, kun Bonbon vääntää siinä jalat solmuun ja ulos vääristä kohdista. Tavallinen tuoli taas on liian matala, joten ratkaisu oli Ikean suloinen hieman korkeampi pinnatuoli. Se sopi hienosti tavallisten pinnatuolien kaveriksi. 

Valitsimme punaisen ja mustan tuolin välillä pitkään, mutta päädyimme mustaan, jotta tuolien sekamelska ei käy liian levottomaksi. 

Sain vihdoin myös uuden suihkuverhon. Vanha suihkuverhomme oli oikeastaan väliaikaisratkaisu, jonka tilalle ei vain ollut löytynyt parempaa. Nyt näin kaunin vesivärimäisillä palloilla koristellut suihkuverhon, joka sopii mainiosti sinisiin kaakeleihin, mutta joka miellyttää silmää myös muuten. Vanha valkoinen muoviverho alkoi olla myös aika huonossa kunnossa, joten oli jo aikakin löytää uusi. Meidän suihkuverhotankomme on normaalia korkeammalla, joten verhoja piti ostaa kaksi, joista toisesta ommeltiin jatkokappale. Onneksi ei silti tullut kalliiksi. Verho on toiminut hyvin ja koska se on konepestävä, se on helpompi pitää puhtaanakin kuin edellinen muoviverho. 


Minusta tuollaiset vesivärikuviot kankaissa ovat aivan ihania. Olen iloinen, että sopiva suihkuverho viimein löytyi. Johan sitä valkoista ehdittiin katsella kohta kuusi vuotta!

No tietysti se johtolaatikko, jonka vuoksi Ikeaan lähdettiin, jäi kokonaan kuvaamatta. Mutta ostimme myös sen ja saimme ainakin vähän taltutettua ja piilotettua johtokaaosta kirjoituspöydällä. Eikä niitä johtoja nyt niin huomaakaan, kun on näin hieno matto!  

Miten sinulle käy Ikeassa? Pursuavatko siniset kassi kassoilla yli äyräiden vai pystytkö vastustamaan houkutuksia? Vai vältätkö koko paikkaa?


10 kommenttia:

  1. Voi miten tuo matto todellakin kokoaa olohuoneen sisustuksen yhteen! Toinen kuva on suosikkini. Siinä ovat kaikki värit kohdallaan poikineen päivineen.

    Muistan kuin eilisen päivän kun menin ystäväni kanssa ekaa kertaa Espoon Ikeaan. Se oli silloin lähin Ikea. Kärrymme todellakin pursuivat yli äyräidensä kaikkea isompaa ja pienempää kivaa. En usko, että ostin mitään varsinaisesti turhaa, mutta nykyään kyllä pääni pysyy kylmänä enkä sorru kaikkeen mahdolliseen.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sisustan miehetkin kotiin sopiviksi. Ei vaan, mies on ihan itse asunsa valinnut.

      Oi, minäkin muistan ensimmäiset reissut Ikeaan! Siellä oli kaikki niin hienoa 12-vuotiaan mielestä!

      Poista
  2. Wow, kaunis värikäs matto! Minä tykkään myös kakkoskuvasta, kuten Ava yllä. Kauniita siroja huonekaluja. Tuo keinutuoli on myös mahtava.

    Minun Ikea-käyntini ovat lyhyitä täsmäiskuja. Käyn siellä Ikea-bussilla ja pelkään aina myöhästyväni paluubussista ja jääväni jumiin Ikeaan teollisuusalueelle kauas kaikesta. :D Siksi juoksen nopeasti listan kanssa myymälän läpi. Joitain heräteostoksia saattaa kyllä tarttua mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiukka aikataulu varmasti helpottaa sitä, ettei heräteostoksia tule kerättyä liikaa.

      Poista
  3. On kyllä hieno mattolöytö! <3 Itse ikään kuin boikotoin Ikeaa (siis yritän parhaani mukaan välttää siellä asioimista) lafkan taannoisten (ja varmasti edelleen jossain päin maailmaa jatkuvien) törkeiden aarniometsähakkuiden vuoksi, samaten uhanalaisten sademetsäpuiden käyttämisestä kalusteiden raaka-aineena (tosin mikä halpishuonekaluketju nyt ei sitä tekisi) ja yleisen piittaamattomuuden takia. Välillä on kuitenkin ollut "pakko" tehdä sieltä ostoksia, kun vaihtoehdot ovat olleet omalle budjetille vain aivan liian kalliita eikä ilmankaan ole oikein pärjännyt. Jos Ikea olisi vähän eettisempi toimissaan ja tuottaisi laadukkaampia ja pitkäikäisempiä tuotteita, saattaisi kämppämme olla sisustettu pitkälti Ikea-tavaroilla. :D

    PS. Sinut on tägätty: viikarivartti.blogspot.fi/2017/04/q-retkeilysta-ja-bloggaamisesta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Argh, olen sulkenut ilmeisesti korvani ja silmäni aarniometsähakkuilta!

      Minä valitsen tarkoin, mitä Ikeasta hankin. Osa huonekaluista on myös oikeasti kunnollisia ja kestäviä, esimerkiksi keittiön umpipuinen taso on ollut loisto-ostos. Niitä kertakäyttökamoja pyrin välttämään parhaani mukaan.

      Poista
    2. Itse sain tietää niistä Luonto-Liiton kautta: https://metsablogi.wordpress.com/2012/12/13/ikea-hakkaa-ikimetsia-karjalassa

      Mutta juu, Ikeassa onneksi tunnistaa ne kertakäyttökamat hintalappua tsekkaamalla - paitsi jos on jokin alennusmyynti käynnissä, silloin pitää katsoa vähän tarkemmin. :D

      Poista
  4. Tuo matto!! Ihastuin siihen käydessäni Ikeassa pari kuukautta sitten. Sillä kertaa se ei mahtunut autoon ja halusin myös kysyä mieheni mielipidettä. Otin matosta kuvia ja näytin kotona miehelle. Ikävä kyllä hän tyrmäsi ehdotukseni!! Jonkun ajan päästä olohuoneeseemme tuli hillitty mustavalkoinen matto. Ihan ok mutta kun nyt katson kuviasi niin tulee ajatus, voi kun sittenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, kylläpäs oli kovin tylsä miehen mieliopide! Meilläkin on ollut mattoerimielisyyksiä ja itseasiassa yhtä vanhaa värikästä mattoani mies ei hyväksynyt lattialle aikoinaan, joten ymmärrän tuntemuksesi.

      Poista
  5. Unohdin allekirjoituksen äskeisestä.
    VE

    VastaaPoista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.