torstai 31. tammikuuta 2013

Dominoefekti

Dominoefekti lienee tuttu monelle sisustajalle. Tiedättehän, ensin sitä saa tai ostaa jonkun yhden uuden jutun. Sitten huomaakin, että mikään vanhoista sisusturatkaisuista ei sovikaan uuteen tai sitten yksinkertaisesti saa muuten vain idean, miten sisustusta voisi uuden esineen tai asian myötä muuttaa. Minulle näin käy (onneksi) suhteellisen harvoin, mutta erään joululahjan ansiosta näin pääsi käymään. 

We experienced a bit of a domino-effect in our bedroom. I got another set of Le Case de cousin Paul -garland for Christmas. The lights are different shades of pink and lime green and I when I saw them, I realised we needed a new colour scheme for our bedroom. I changed the aqua cushins to hot pink ones and the yellow silk cushions to lime green velvet cushions. After all this, I realised we need a large glass cylinder to put the garland in. Or maybe they look just fine covering a basket which is filled with ugly black cords.

Kummitädin ja anopin lahjat ovat ehkä joulun kuvauksellisimmat.
Sain kummitädiltäni lahjaksi toiset Le Case de cousin Paul -pallovalot. Mies ehdotti, että ne sopisivat makuuhuoneeseen hänen sähkörumpujaan piristämään. Mutta meidän makuuhuoneessahan on kelta-vihreä-turkoosi väriskaala, eivätkän nuo sovi sinne ollenkaan! Idealamppu välähti päässäni ja innostuin tyynyjen värien uudistamisesta melkein samantien. 

Tältä meidän makkarissa näytti jo viime vuoden alussa.
Aika pitkään meidän makkarissa on näyttänyt samalta. Olen tykännyt noista väreistä ja varsinkin tuosta ruusutyynytstä. Edellisessä asunnossa turkoosit tyynyt olivat pinkit ja pienemmät tyynyt olivat Marimekon Kippis-kangasta. Koska pallovaloihin sopisi luonnollisesti pinkki ja limenvihreä, päätin ottaa vanhat tyynyt käyttöön. Minun kävi tuuri, sillä pinkit tyynyt olivat edelleen noiden turkoosien alla, minun ei tarvinnut edes ommella! Vihreän villapeiton vaihdoin äidin varastoista saatuun peittoon, jossa on hauskat pompulat. Se on hiukan heleämmän vihreä, mistä tykkään kovasti.


Uusi look. Päiväpeitto on oikeasti heleämmän värinen, se ei koskaan toistu kuvissa oikein.
Keltaiset silkkityynytkin sopivat vihreä-pinkkiin yhdistelmään ihan kivasti, mutta mielessäni oli kuitenkin jotain muuta. Olin jo pitkään haaveillut ihanasta limenvihreästä sametista tehdyistä tyynyistä, jotka tosin maksoivat 36€ kappale. Hinta on aivan järkyttävä! Minun kävi tuuri, sillä Eurokankaassa oli juuri samansävyistä samettia tilattavissa, joten sain kaksi tyynyä paljon halvemmalla kuin 36€. Ja ne ovat ihan täydelliset! 

Kirkkaita karkkivärejä sen olla pitää!

Nyt on makuuhuoneen värit uudistettu oikein raikkaiksi ja keväisiksi. Mutta mites ne pallovalot? Yritin sovitella niitä miehen työpisteeseen eri paikkoihin, mutta ne eivät sopineet sinne sitten yhtään! Ne näyttivät ihan säälittäviltä kaikkea sitä piuhaviidakkoa vasten. Onneksi hätä ei ollut tämännököinen, sillä tajusin, että tarvitsen tällaisen lasiastian kuin Turun Tildalla, jotta valot pääsevät oikeuksiinsa. 

Kyllä on nätisti esillä nämä valot eikö vaan? Kontrastia ainakin riittää. (Rumpuja on nyt poikkeuksellisen paljon, koska mies vaihtoi juuri yhdet uusiin).
 ... tai sitten tyydyn tähän ratkaisuun, jonka keksin ottaessani blogikuvia. Piuhakoriksi hankittu ihanuushan näyttää vielä paremmalta, kun piuhat peittää näteillä värikkäillä palloilla! Saa nähdä mitä mies sanoo, koska hän ei välttämättä ole tämän käytännöllisen raktaisun ystävä. 

Korikin pääsi vähän paremmin esiin kirjoituspöydän alta.
Oletko sinä aiheuttanut kodissasi sisustukellisia dominoefektejä?

6 kommenttia:

  1. Harmi että asutte noin kaukana, miulla olisi antaa siulle tuollainen iso lasimaljakko - häistä jäi niitä kaksin kappalein. :/

    Ja kyllä, dominoefekti on enemmänkin kuin tuttu. :D Jos ostaa vaikka jonkin uuden ruukkukukan, niin se tarvitsee ruukun, ja sitten pitää järjestellä se pöytä uusiksi, ja viereinen pöytä, ja vaihtaa tyynynpäälliset,sitten verhot ja ehkä mattokin... Mutta uusi ilmehän on aina iloinen asia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, olisi kyllä hauska saada maljakko teiltä kierrätettynä!

      Uusi ilme on hyvä asia ja onhan se parempi, että se syntyy tyynyjä eikä sohvaa vaihtamalla.

      Poista
  2. Sateenvarjo- ja pallokuva on ihana. Ja kori pullistelee hauskoja "roskia". Sametin väri olisi kiva nähdä livenä, koska sametti muuttuu kuvissa aina vähän erilaiseksi.

    Ava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etköhän sinä joskus näe samettia livenäkin. Sametti ei tosiaan toistu kuvissa ihan samanlaisena, mutta tuossa viimeisessä se on aika lähellä totuutta.

      Poista
  3. Katsoin yhdestä kuvasta, että hauska vihreä paspis teidän hääkuvissa, mutta seuraavassa se olikin kellertävä ja viimeisessä keltainen, mikä on totuus?

    Nuo väripallovalot minun täytyy saada myös! Saksassa joulumarkkinoilla näinkin vähän samantapaiset, mutta ei tullut sieltä kuitenkaan ostettua kun ajatelin, että ryttääntyy matkalaukussa.

    t. VE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paspis on vihreää helmiäistapettia, joka taittaa kellertävään tietyssä valossa ja kulmassa. Eka kuva taitaa olla lähinnä totuutta.

      Pallovaloja saa ainakin Stockmannilta, eivätkä ne ole edes hirveän hintavia.

      Poista

Hauskaa kun kävit ja kiva kun kommentoit! :) Karkkis tykkää kovasti.